По біометрії працювати не можна! А по «шенгену» можна?

  1. Головна
  2.   Новини
  3.   Інформація
  4.   По біометрії працювати не можна! А по «шенгену» можна?
bio
0

З кожним роком все більше українців хочуть працювати в Польщі і цьому є цілий ряд логічних причин. Згідно даних, українців, які працюють в Польщі легально є більше мільйона і щороку їх стає все більше. В 2017 році Польща видала українцям 1,16 мільйонів віз!

Тому ми вирішили розвіяти кілька міфів про роботу в Польщі і сьогодні поговоримо про найпопулярніший міф – робота по біометрії в Польщі не легальна. Це величезна помилка!
Польща дає офіційний дозвіл українцям працювати по безвізовому режиму (при наявності біометричного паспорту) протягом 90 днів в межах 180-ти денного терміну. Для офіційної роботи по «біометрії» працедавець зобов’язаний видати запрошення (oświadczenie) на термін вашого працевлаштування. Більше інформації про біометричний паспорт у нашій статті.
Нагадуємо, щоб офіційно працевлаштуватись в Польщі без візи, по безвізовому режиму (біометричний паспорт), вам обов’язково потрібно мати дійсне запрошення від працедавця (oświadczenie)! Без запрошення офіційне працевлаштування є неможливим. Запрошення виготовляється в середньому 7 робочих днів та є гарантією перетину кордону по біометричному паспорту, оскільки є офіційним підтвердженням мети вашої поїздки до Польщі – тимчасова робота.
Якщо ж у вас паспорт старого зразка, або ви вже відпрацювали свої дні по біометричному паспорту (90 на 180), наша компанія виготовить для вас запрошення (oświadczenie) для того, аби ви отримали робочу польську візу. Нагадаємо вам, що загалом по безвізу (біометрія) чи робочій візі можна працювати 180 днів протягом одного року. Тобто відпрацювавши 90 днів по біометрії ви маєте змогу отримати робочу візу ще на 90 днів.

А по «шенгену» можна?
Ні, по шенген-візі працювати офіційно в Польщі не можна, оскільки наша компанія надає лише офіційне працевлаштування.
Багато хто думає, якщо вже перетнули кордон, то без проблем знайдуть собі в Польщі роботу. Мусимо вас застерегти, що легальне працевлаштування в Польщі можливе лише тоді, коли у вас є офіційне запрошення під візу чи під біометрію. А за нелегальну працю у вас можуть бути серйозні проблеми, які можуть закінчитись депортацією з усіма її наслідками.

Є кілька видів робочих польських віз:
1) Робоча польська національна віза типу D 05 – 6 місяців перебування в Польщі протягом року;
2) Робоча візу типу D 05а – 9 місяців перебування в Польщі протягом року, але лише на тих видах робіт, які кваліфікуються як сезонні (сільсько-господарські роботи, сфера туризму тощо);
3) Робоча віза типу D 06 – працевлаштування в Польщі більше, аніж на 180 днів на рік. Так звана «вуєвудска віза».

Що потрібно для отримання польської робочої візи?
* заповнена візова анкета;
* кольорове фото 3,5х4,5 см (попередьте, що це фото на візу, адже на таких фото обличчя повинне займати 80% фото);
* закордонний паспорт, у якому є ще хоча б дві вільні сторінки;
* оригінал і копія українського паспорту (1,2 сторінка, прописка і сімейний стан);
* заплатити візовий збір у розмірі 18,5 євро і принести чек;
* оригінал і копія страхового медичного полісу;
* запрошення (oświadczenie).

Що робити якщо відпрацював 180 днів і хочу ще заробити грошей?
Наша компанія завжди готова виготовити документи для хороших працівників, аби ви мали можливість залишитись на офіційній роботі в Польщі на довший період. Після того як ви відпрацювали 180 днів в одному році, ми запропонуємо вам виготовити візу D 06 (вуєвудська), або ж картку тимчасового побиту терміном на 1 рік.

Що пропонуємо ми?
Ми пропонуємо робити візу в нашій компанії, бо ми контролюємо весь процес – від отримання запрошення до того як ви вже працюватимете в Польщі в надійній фірмі. Найкраще робити візу саме під вакансію, а не навпаки. Як це все відбувається?
Ми відправляємо ваші документи в Польщу для отримання запрошення, яке триває 8-10 днів, після його отримання віддаємо вам документи (зручним для вас способом), підтримуємо постійно контакт протягом подання документів на візу і консультуємо вас, через 7 днів, після подачі документів в візовий центр, ви отримуєте візу і ми продовжуємо співпрацю.
Ви за запрошення нічого не платите (це, до речі, ще один міф, що запрошення платне. Насправді платить якраз роботодавець – 30 злотих).

Будьте уважні і довіряйте таку важливу справи як отримання запрошення і візи тільки надійним фірмам, аби не потрапити у руки шахраїв.

Розсилка

Хочете більше актуальних вакансій та інформації щодо співпраці? Тоді залиште свій email і отримайте максимум корисної інформації вже зараз!